Resident Evil 2 review

Voor deze Resident Evil 2 review bekijken we de remake van een game die 20 jaar geleden door veel gamers met veel enthousiasme is gespeeld. Om te beginnen is het een remake die prima is gelukt. De game is vanaf de grond opnieuw opgebouwd en ziet eruit alsof hij net is uitgekomen. Bij de remake kun je, net als bij het origineel, kiezen uit twee personages.

Dat zijn Claire Redfield en Leon Kennedy. Afhankelijk van je keuze verloopt het spel totaal anders. In deze Resident Evil 2 review worden opvallende kenmerken van deze game op een rij gezet.

Uitstekende beelden

In een Resident Evil 2 review moeten we kritisch zijn, maar wat betreft de manier waarop het spel eruit ziet is dat niet nodig.

De omgeving heeft prachtige details en is geweldig in beeld gebracht. Vooral op de momenten dat de hoofdpersoon met slechts een zaklantaarn in de hand door donkere stukken loopt zijn echt heel knap in beeld gebracht, met precies de juiste belichting. Als er in deze Resident Evil 2 review toch enige kritiek moet komen is dat het gezicht van Claire.

Dat had wel wat beter uitgewerkt mogen worden, want nu lijkt het een beetje alsof het van plastic is gemaakt.

Twee games in één

Bij deze Resident Evil 2 review zijn we erg enthousiast over de avonturen die de twee hoofdpersonages meemaken.

Het maakt echt een enorm verschil voor wie je kiest, want elk volgt een eigen route en beiden maken andere dingen mee. Als je de game met één van de beide personages hebt uitgespeeld is het bijzonder aan te raden om Resident Evil 2 daarna nog een keer te spelen met het andere personage.

Dat is erg knap gedaan, want op deze manier koop je dus eigenlijk twee games in één.

Schokkende momenten

Ondanks de waardering die al eerder in deze Resident Evil 2 review is geuit, is dit spel bij vlagen ook wel een hele nare game.

Als speler schrik je soms enorm van een beest dat ineens naar beneden komt duikelen of een zombie die een stuk uit je lichaam wil happen. Voor dergelijke momenten is het erg goed om je health op peil te hebben en voldoende gezonde vruchten bij de hand te hebben.

Natuurlijk, het hoort erbij, maar naar mijn mening in deze Resident Evil 2 review mag het af en toe wel een beetje minder eng.

Spel voelt fijn aan

Bij een moderne game mag je dat uiteraard verwachten, maar in deze Resident Evil 2 review wil ik toch benadrukken dat het met de gameplay dik in orde is.

Het camerastandpunt is in alle gevallen zo dat je precies kunt zien wat er allemaal gebeurt. En het is nooit een probleem als je tijdens het lopen moet schieten. Wat dat betreft zie je echt grote verbeteringen met de originele versie. Maar goed, dat was 20 jaar geleden.

De technieken zijn ondertussen zo sterk verbeterd. Je kunt nu uitstekend wegrennen van een groep zombies en ondertussen prachtige headshots maken. Wat dat betreft is er in deze Resident Evil 2 review alle of voor de techniek.

Altijd een uitweg

Tijdens het spelen van Resident Evil 2 krijg je regelmatig te maken met zombies die je proberen te laten schrikken.

Vaak met succes. Maar tijdens de grote gevechten kun je het pas echt benauwd krijgen. Telkens lijkt het alsof je reddeloos verloren bent vanwege een gebrek aan kogels of te sterke vijanden.

Maar altijd blijkt er toch wel weer een uitweg te zijn uit die benarde situatie. Daardoor geeft Resident Evil 2 veel voldoening. De game biedt na zo’n krachttoer volgens onze Resident Evil 2 review ook voldoende mogelijkheden om even bij te komen.

Telkens opnieuw een belevenis

Een van de meest positieve punten van deze Resident Evil 2 review is dat deze game niet verveelt. Als je hem hebt uitgespeeld met beide personages zijn er ruimschoots mogelijkheden om hem nogmaals te proberen, maar dan net op een andere manier.

Je hebt keuze uit verschillende outfits voor de hoofdpersonen, je kunt een andere moeilijkheidsgraad instellen en er zijn zelfs twee nieuwe modi waaruit je kunt kiezen. Door deze extra opties blijf je geprikkeld om Resident Evil 2 meerdere keren te spelen.

Dankzij de gemiddelde speeltijd van 12 uur voor een campaign ben je dus wel een aantal weken zoet met jouw horroravonturen.

Conclusie Resident Evil 2 review

De belangrijkste conclusie van deze Resident Evil 2 review is dat de remake van dit oude succesnummer meer dan geslaagd is. Grafisch spat de game van het scherm. Dankzij de moderne techniek heb je tijdens de game te maken met een ongekend enge atmosfeer.

Dat is het resultaat van prachtig uitgewerkte omgevingen, geweldige geluiden en de verschrikkelijk vijanden.

Zowel voor oudgedienden als voor nieuwkomers zorgt deze game voor een fantastische ervaring.