Gears 5 review

Gears 5 is het vijfde deel van de serie Gears of War. In de titel is de toevoeging of War weggelaten, maar Gears 5 is onmiskenbaar een vervolg op de bestaande serie. In deze Gears 5 review zien we dat terug aan het hoge niveau, dat bekend is uit de begindagen en de daarop volgende editie van deze game.

Om alle informatie in deze Gears 5 review te completeren moeten nog melden dat deze editie is ontwikkeld door Black Tusk Studios, dat tegenwoordig door het leven gaat als The Coalition.

Waar gaat Gears of War over?

Als eerste in deze Gears 5 review leggen we uit waar de game over gaat. In Gears of War ben je afwisselend een enorm stoere man of vrouw met een gigantisch machinegeweer in je handen. Je kijkt vanaf de schouder van de hoofdpersoon, waar een camera op is gemonteerd.

Gedurende het spel moet je je een weg schieten door The Swarm, zoals de vijand wordt genoemd. Dit is in alle edities van The Gears of War het geval en bij Gears 5 is daar niet van afgeweken.

Naarmate de edities zich hebben ontwikkeld hebben ook nieuwe wapens hun intrede gedaan. Dat heeft echter volgens deze Gears 5 review gelukkig geen effect op het concept van de game.

Wapens die in deze editie hun intrede doen zijn de Cryo Cannon, het Talon Autopistol en een Breaker Mace. Op zich is het geen enkel bezwaar dat er niet meer nieuwe wapens zijn toegevoegd.

Trouwe gamers zijn er doorgaans niet zo van gecharmeerd als het aantal wapens telkens wordt aangepast. Dat gaat ten koste van het functioneren van de multiplayer. In het verleden hebben ze daar krachtig tegen geprotesteerd.

Dat protest is niet voor niets geweest. In deze Gears 5 review zijn we blij dat de ontwikkelaars de game zo goed in balans hebben weten te houden.

Hoe verloopt de campaign in Geers 5?

Als onderdeel van de Gears 5 review laten we je, zonder alles te verklappen, kennis maken met het verloop van de campaign. Je start als JD Fenix in Act 1.

Als zoon van de legendarische Marcus Fenix lijk je onderdeel te zijn van een generieke campaign, maar dat verandert meteen als je in Act 2 bent. Dan kruip je in de huid van Kait Diaz, een karakter dat al in Gears of War 4 werd geïntroduceerd. Als je deze strijdster speelt lijkt Gears 5 zichzelf een beetje te ontstijgen.

Dat komt doordat je kennis maakt met geweldige open gebieden, die nog niet eerder te zien waren in de vorige edities. Wij vonden het bij het samenstellen van deze Gears 5 review erg lastig om geen uitstapjes te nemen om deze gebieden verder te verkennen.

Op zich kan dat wel, want je kunt er upgrades mee vrijspelen, maar voor de game is dat niet echt nodig. De omgeving is echter zo mooi vormgegeven dat hij enorm uitnodigt om hier rond te kijken. Dat is volgens ons in deze Gears 5 review een heel sterk punt.

Gears 5 review: grafisch zeer de moeite waard

In onze Gears 5 review zijn we bijzonder onder de indruk van de grafische prestaties van de game. Vooral als je de mogelijkheid hebt om hem te spelen op een Xbox One X is hij geweldig. Hij draait dan op 4K met 60 frames per seconde.

Microsoft is ongetwijfeld erg blij dat deze game er op hun console zo uitmuntend uitziet. In deze review is er ook nog wel een minpuntje.

Wij vinden dat het spel te snel is afgelopen. Het lijkt net alsof, nadat de laatste tegenstander is verslagen, het verhaal nog niet is afgerond.

Drone Jack

In deze Gears 5 review zijn we prima te spreken over de manier waarop je tijdens de campaign wordt geholpen. Dat gebeurt door een drone met de naam Jack.

Hij vliegt voortdurend met je mee en assisteert je bij je opdrachten. Hij is in staat om deuren te openen en kan je tijdens gevechten assisteren.

Om maximaal van hem te kunnen profiteren moet je af en toe wel extra skills voor hem vrijspelen, maar je kunt zelf bepalen wat zijn specialisme is. Jack kan ook worden bestuurd door een vriend.

Conclusie Gears 5 review

Gears 5 kun je alleen of met maximaal drie spelers spelen. Het aantal spelers is van invloed op de wijze waarop je de game beleeft. Dat vinden wij echt een positief punt in deze ears 5 review. Tenslotte trekken we nog een paar algemene conclusies.

Je kunt Gears 5 op verschillende manieren beleven afhankelijk van het aantal spelers. De campaign vertelt een prima verhaal, maar stopt te snel. Vanwege de verschillende modi ben je wel geruime tijd zoet met deze game.

Het is ondertussen wel één van de beste producten voor de Xbox van dit moment.