Devil May Cry 5 review

Voor deze Devil May Cry 5 review kijken we eerst even naar de uitgever en de makers van deze game. De reeks games die aan de basis staat van deze game gaat ver terug, naar de tijd met de Playstation 2. Uitgever Capcom heeft aan ontwikkelaar Ninja Theory gevraagd of zij kans zagen deze game een nieuwe start te geven.

Daar is in Japan geruime tijd aan gewerkt, maar met succes. Devil May Cry 5 is ouderwets goed. In deze Devil May Cry 5 review zullen we vijf punten bekijken die opvallen bij deze game wat nader bekijken.

Goede personages

Bij het maken van de Devil May Cry 5 review valt op dat er erg veel personages onderdeel zijn van de game. Toch is dat niet verwarrend.

Ze hebben allemaal een functie, die ervoor zorgt dat je naast de actie ook aandacht hebt voor het verhaal. Je begint de game met enkele oude bekenden, zoals Nero, Dante, Trish en Lady.

Nico is een nieuw personage in deze editie van de Devil May Cry 5 review, bij wie je upgrades kunt aanschaffen. Ook is er nog een mysterieus karakter, V. De karakters waarmee je kunt spelen zijn Nero, Dante en V.

Afwisselende vechtsystemen

Zoals je net hebt kunnen zien in deze Devil May Cry 5 review kun je met drie karakters spelen. Dat is erg leuk, want elk karakter heeft zijn eigen methode om te vechten. Nero heeft een kunstarm om daar speciale aanvallen mee te doen.

V doet zijn gevechten niet zelf, maar schakelt daar demonen voor in. Hij heeft de beschikking over demonen in de vorm van een vogel, een luipaard en een golem. Dante op zijn beurt heeft de beschikking over een groot aantal wapens en vechtstijlen.

Je hoeft volgens deze Devil May Cry 5 review niet bang te zijn dat het vechten met de verschillende personages in de verschillende stijlen gaat vervelen.

Integendeel, omdat de personages zo enorm verschillen in persoonlijkheid en wat betreft de verschillende vechttechnieken wordt uitstekend voorkomen dat Devil May Cry 5 saai gaat aanvoelen.

Vanwege die grote diversiteit aan mogelijkheden is elke missie een uitdaging om daar met veel creativiteit mee aan de slag te gaan.

Geweldige clips

Onze conclusie van deze Devil May Cry 5 review is nu al dat je het Japanse vakmanschap overal in terug kunt zien. Vooral in de clips die onderdeel zijn van de game.

Deze zogeheten cutscenes maken dat je als speler af en toe even in shock raakt en er even bij stil moet staan.

Dat heeft te maken met de manier waarop de acties in beeld worden gebracht, en met de coole manier waarop de uitstraling van de game wordt benadrukt. Devil May Cry 5 is wat dat betreft echt een voorbeeld voor veel andere games.

Telkens opnieuw beleven

Vanwege de manier waarop Devil May Cry 5 in elkaar zit is het ontzettend de moeite waard om levels te herhalen. Dat is niet alleen nuttig om meer upgrades te vinden, al zal dat wel regelmatig gebeuren.

Maar de gevechten zijn zo fascinerend om te doen, zelfs als je tegen een minder sterke tegenstander speelt. Het opnieuw spelen van een level is ook goed voor het verloop van de game.

Want door nogmaals goed te kijken ontdek je nieuwe geheimen en kun je Red Orbs verzamelen. Het resultaat daarvan is dat je meer vaardigheden krijgt en krachtiger wordt, wat volgens deze Devil May Cry 5 review voor het verdere verloop van de game alleen maar positief is.

Geweldige eindbazen

Zoals bij elke game is de kwaliteit van de eindbazen van grote invloed op het succes van een game. Volgens deze Devil May Cry 5 review is dat prima in orde. Tijdens de game kom je hele lompe en hele grote eindbazen tegen, maar er zijn ook kleine sluwe.

Elke keer is het weer een enorme uitdaging om die op de juiste manier te verslaan. Het gevecht is anderzijds ook zo mooi, dat het volgens deze Devil May Cry 5 review echt de moeite waard is om deze gevechten nogmaals te herhalen.

Wie weet lukt het om de eindbazen op een manier te verslaan waarmee je een hogere ranking kunt behalen.

Eindoordeel van deze Devil May Cry 5 review

De conclusie van deze Devil May Cry 5 review is dat deze game weer helemaal terug is op zijn oude niveau, dankzij de speelbare cast. Er is een uitstekende balans tussen de verschillende personages.

Ze maken allemaal gebruik van een geheel eigen speelwijze en vechtstijl. In de aanpak van de gevechten heb je enorm veel mogelijkheden. Daardoor begin je pas aan het einde van de game de mogelijkheden van de verschillende personages te doorgronden.

Met als gevolg dat je aan het eind van de game eigenlijk klaar staat om meteen opnieuw te beginnen.