playstation games

De 10 beste games van 2021 voor de nieuwe Playstation 5

De Playstation 5 is eindelijk hier, en velen van ons hebben al kunnen genieten van wat dit console ons te bieden heeft. Helaas moeten sommige van ons nog even wat langer wachten totdat ze hun Playstation 5 ontvangen, maar we kunnen je alvast verklappen: hij is de moeite waard. Een console is echter net zo goed als de games die je erop kunt spelen. De launch games van deze console waren in ieder geval al veelbelovend, met klappers zoals Spider-Man: Miles Morales en Assassin’s Creed Valhalla. Ook 2021 belooft een veelbelovend jaar te worden voor de Playstation 5 van Sony. Hieronder zetten we de top 10 meest veelbelovende games van 2021 voor de Playstation 5 voor je op een rij.

Hitman III

We hebben besloten om geen traditionele top 10 te maken met ranken, want hoe moet je kiezen tussen deze 10 vette games? We beginnen met Hitman III. In Hitman speel je als Agent 47. Aan jou de taak om je doelwitten uit te schakelen. Het mooie aan de Hitman games is dat je geheel de vrijheid hebt om dit aan te pakken op de manier die jou het beste lijkt. Je kunt vol voor de actie gaan, maar je kunt ook stealth gebruiken om je doelwitten ongedetecteerd te vermoorden. De levels van deze spellen zijn altijd enorm, waarbij je soms hele steden tot je beschikking hebt waarin je doelwitten zo creatief mogelijk kunt vermoorden. Dit spel wordt in januari 2021 verwacht.

Far Cry 6

Far Cry is één van de bekendste game reeksen van Ubisoft. Sinds Far Cry 3 is de gameplay ongeveer hetzelfde gebleven. We begrijpen die keuze maar al te goed, want wat zijn de spellen uit deze reeks verslavend. Far Cry 6 is een First Person Shooter waarbij er ook elementen van stealth aanwezig zijn. Je speelt dit spel in een open wereld, die ditmaal geïnspireerd is door Zuid-Amerikaanse landen. Je neemt het op tegen een dictator die gespeeld wordt door niemand minder dan Giancarlo Esposito (uit onder meer Breaking Bad, Better Call Saul en The Mandalorian). De wapens zijn vet, de graphics zien er geweldig uit en er zullen een hoop kampen zijn die je kunt bevrijden.

Deathloop

Wij zijn groot fan van de Dishonored serie. Stiekem vinden we het daarom wel jammer dat er tot nu toe nog geen nieuwe Dishonored game is aangekondigd. Als pleister op de wonde is er gelukkig Deathloop. Deze game wordt namelijk ontwikkeld door Arkane Studios, de studio achter de Dishonored serie. Ook bij deze game ligt de focus op een mix tussen actie en stealth. De trailer ziet er in ieder geval veelbelovend uit. Verwacht wordt dat dit spel in het tweede kwartaal van 2021 zal uitkomen.

Cyberpunk 2077

Technisch spelen we een beetje vals door Cyberpunk 2077 te noemen in ons lijstje van beste games in 2021, aangezien Cyberpunk 2077 toch echt op 10 december 2020 zal uitkomen. Toch konden we het niet laten om dit spel op deze lijst te zetten. Want wat kijken we reikhalzend uit naar het moment waarop we dit spel eindelijk kunnen spelen. De trailers zijn er zo veelbelovend uit, en toen we Keanu Reeves in het spel zagen waren we helemaal verkocht. Bovendien wordt dit spel ontwikkeld door CD Projekt Red, de ontwikkelaars van één van de beste spellen aller tijden: The Witcher III – Wild Hunt. De voortekenen voorspellen een hoop goeds.

Final Fantasy XVI

Geen Playstation zonder Final Fantasy. Bovendien blijft dit spel, dat ergens in 2021 uit zal komen, de eerste tijd exclusief voor dit console. Square Enix levert altijd kwaliteit af met de games uit deze reeks, en het zal ons dan ook erg verbazen als dit niet weer gebeurt. De trailer van Final Fantasy XVI ziet er in ieder geval formidabel uit. Ook ziet het nieuwe vechtsysteem er veelbelovend uit. Wij kunnen niet wachten. Jij ook?

Hogwarts Legacy

Een nieuwe Harry Potter game? Dat is Hogwarts Legacy niet helemaal. Wel speelt het zich af in het universum van deze bekende boeken en films. Hogwarts Legacy speelt zich namelijk af op de beroemde school voor hekserij en hocus pocus: Zweinstein. Het wordt een RPG en gelet op het enorme budget voor dit spel, lijkt het er op dat de Harry Potter fans eindelijk een game krijgen die het spelen waard is. Want, laten we eerlijk zijn: op het gebied van Harry Potter games zijn de spellen tot dusver teleurstellend. Zeker wanneer je kijkt naar de potentie die deze wereld heeft voor games. Wij verwachten dat Hogwarts Legacy eindelijk de hoge verwachtingen gaat inlossen.

Resident Evil 8

De Resident Evil reeks bestaat al sinds de jaren 90 en is nog altijd ongekend populair. Om de zoveel tijd vindt deze reeks zich opnieuw uit. Na de eerste drie delen was er ineens Resident Evil 4, waarbij survival horror ruimte maakte voor wat meer actie. De remake van Resident Evil 2 was daarentegen weer meer een terugkeer naar survival horror met hier en daar wat actie elementen. Wat we van Resident Evil 8 kunnen verwachten, weten we niet zeker. Resident Evil 7 was namelijk een survival FPS in een horrorhuis. Tot nu toe lijkt het erop dat Resident Evil 8 zich weer wat meer laat inspireren door deel 4. Daar hoor je ons niet over klagen, want wij vinden Resident Evil 4 nog altijd het vetste deel uit deze reeks.

Horizon: Forbidden West

Horizon: Zero Dawn was één van de vetste spellen voor de Playstaton 4. Wat zijn we blij dat er een vervolg komt op dit spel. Bovendien zijn beide spellen ontwikkeld door Neerlands trots Guerilla Games. Waar Zero Dawn er al fantastisch uitzag, doet Horizon: Forbidden West er nog een schepje bovenop. Er is een kans dat dit spel al in 2021 uitkomt, alhoewel we dit niet met zekerheid durven te zeggen. Maar we durven al wel alvast te voorspellen dat dit spel het wachten waard gaat zijn. In de tussentijd gaan we nog maar een keer Horizon: Zero Dawn spelen.

The Elder Scrolls VI

Op onze site heb je al kunnen lezen dat wij enorm fan zijn van The Elder Scrolls IV: Oblivion. Ook Skryim was een ware klassieker. The Elder Scrolls VI is al aangekondigd en het lijkt er ook op alsof Bethesda hard aan het werk is. Wederom durven we bij dit spel niet te garanderen dat de game al in 2021 uitkomt. Toch zijn er geruchten dat dit wel het geval kan zijn. Het beste wat we kunnen doen is heel hard hopen.

Gran Turismo 7

Een nieuwe versie van de Playstation kan niet zonder een nieuwe toevoeging aan de Gran Turismo reeks. Inmiddels zijn we bij Gran Turismo 7 aanbeland. Het spel is al aangekondigd en we hebben ook al de eerste trailer mogen zien. Zoals je van deze reeks gewend bent, zien de graphics er wederom ultra realistisch uit. We geloven bijna niet dat we met een game te maken hebben. Dit spel zal exclusief voor de Playstation 5 zijn. De grote vraag is of het spel gaat uitkomen in 2021 of dat we nog een jaartje moeten wachten op deze game.