scorpion mortal kombat

Mortal Kombat 11-mod maakt first person spelen mogelijk

Onlangs is er een mod verschenen voor Mortal Kombat 11, waarmee de speler het standpunt van de camera kan aanpassen. Een andere feature van deze Mortal Kombat 11-mod is dat de snelheid van het spel kan worden gewijzigd. Deze modificatie is gemaakt door Ermaccer community en heeft de naam MK11Hook gekregen. Tijdens het spelen van het spel krijg je de beschikking over een extra menu, waarmee het standpunt van de camera kan worden aangepast. Op zich is dit niet zo spannend, ware het niet dat je de camera ook op je eigen speler kunt neerzetten. Als first person spelen is dan ineens een van de mogelijkheden.

Nieuwe functies

Op zich is het best een grote prestatie van de community dat deze mod is ontwikkeld. Bij het functioneel nut van deze extra camerapositie bij het first person spelen in Mortal Kombat 11 kun je echter grote vraagtekens zetten. Want als je het spel bekijkt vanuit het standpunt van de speler is dat beslist niet de beste positie om een gevecht te voeren. Maar goed, het is een nieuwe functie in Mortal Kombat 11 en wie weet is hij op andere momenten in het spel wel nuttig. Als je wilt wisselen van camerapositie is dat tijdens het spel te doen.

Effect van Mortal Kombat 11-mod

De modificatie, die alleen beschikbaar is voor spelers op een PC, laat een 2D gevecht zien vanaf een positie achter de strijder. Het lijkt net alsof je vanaf een tribune naar een sportwedstrijd zit te kijken terwijl er iemand voor je zit met een enorm grote hoed op. Je kunt ook overschakelen naar wat een third-person weergave wordt genoemd. Dan kijk je vanaf een hogere positie. Op die manier is het aanzienlijk beter om het gevecht te voeren. Een camerapositie die wellicht ook handig is, is een positie op één van de andere spelers in de menigte.

Verrassende resultaten

De toevoeging van een first-person perspectief is, zoals al eerder aangegeven, niet meteen handig. Een van de andere mogelijke standpunten kan op bepaalde momenten misschien wel zijn nut bewijzen. Ondanks dat je tijdens gevechten misschien wat minder aan deze Mortal Kombat 11-mod hebt, is het toch een verrassende toevoeging. Want het wisselen van camerapositie tijdens het spel biedt de mogelijkheid om verrassende screenshots te maken, voorwerpen te vinden die door de ontwikkelaars verborgen zijn, en meer details te halen uit het spel. Daarom wordt verwacht dat deze mod Mortal Kombat 11 een nieuwe impuls zal geven.